NHG

Nét dat beetje extra zekerheid

Nationale Hypotheek Garantie

U kunt een lening met NHG afsluiten als u een woning koopt. Ook voor een nieuwbouwwoning, woningverduurzaming, een verbouwing en renovatie kunt u een lening met NHG afsluiten.

Hoe kan ik NHG afsluiten?

U sluit NHG af via een hypotheekadviseur of direct bij de bank die uw lening verstrekt.

Wat kost NHG?

U betaalt voor NHG eenmalig een premie van 0,9% over de totale lening. Omdat de NHG premie aftrekbaar is van de belasting en u met NHG vaak een lagere rente betaalt, heeft u deze kosten meestal snel terugverdiend.

Hoeveel kan ik lenen met NHG?

Als u een woning koopt, kunt u een lening met NHG afsluiten. Het aankoopbedrag van uw woning mag in 2019 maximaal € 290.000 zijn. Gaat u verbouwen? Dan mag het aankoopbedrag en de verbouwingskosten niet meer dan € 290.000 bedragen. Voor het treffen van energiebesparende voorzieningen kunt u zelfs tot € 307.400 lenen, mits het extra bedrag volledig wordt besteed aan de energiebesparende voorzieningen. Een lening met NHG is ook mogelijk wanneer u uw bestaande lening wenst te verhogen voor bijvoorbeeld een verbouwing.

Altijd een hypotheek die past bij uw inkomen

Sluit u een hypotheek af met NHG, dan weet u zeker dat uw hypotheek past bij uw inkomen. Uw hypotheek voldoet namelijk aan de normen voor verantwoord lenen van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Zo weet u zeker dat u nooit teveel leent en u naast uw maandelijkse woonlasten voldoende geld overhoudt voor andere uitgaven, zoals boodschappen, verzekeringen en sparen.

Vangnet als u uw hypotheek niet meer kunt betalen

Veranderingen in uw persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op uw financiële situatie. Zo kunt u misschien uw hypotheek niet meer betalen als:

  • uw relatie stopt
  • u arbeidsongeschikt of werkloos raakt
  • of uw partner is overleden.

Heeft u een hypotheek met NHG? Dan heeft u in deze vervelende periode een vangnet waarop u kunt vertrouwen.

U bent vanzelfsprekend zelf verantwoordelijk voor het vinden van oplossingen, maar NHG denkt in zulke situaties met u mee en kijkt samen met uw hypotheekverstrekker of u geholpen kunt worden de hypotheek weer betaalbaar te maken. Mogelijk kunt u hierdoor uw woning behouden en kan een verkoop met verlies worden voorkomen. Blijkt verkoop uiteindelijk toch de enige optie en is de opbrengst van uw woning lager dan de uitstaande hypotheek? Dan kan NHG u deze restschuld kwijtschelden.

Meer weten?

Uw YourHypotheek adviseur kan voor u uitrekenen hoeveel u precies kunt lenen en kan u meer vertellen over de mogelijkheden van NHG.